Šta je kanjoning?

524435_3826234928416_1870898357_nKanjoning spada u ekstremne avanturističke sportove ,u uskom delu sa specijalnim odelima vrši se spuštanje i prolazak uz pomoć alpinističke opreme. Uz povremeno plivanje ,spuštanje niz male slapove .Na slikama se najbolje vidi. Iz našeg kampa se polazi u kanjon Nevidio koji razdvaja dve.planine Durmitor i Vojnik , spuštanje se obavlja niz reku Komarnicu ,kanjon je dug 3 Km , na nekim mestima širok 1m a visok 400 m ,sa obiljem slapova ,tesnaca, bukova pruža jedinstvenu turističku atrakciju.

Pre polaska licencirani vodić obavalja kratka obaveštenja i uputstva šta vas očekuje ,oblačite specijalnu odeću i obuću. Kada jednom kročite u kanjon nema povratak jedini moguči izlaz je na kraju kanjona ,ovaj aranžman je namenjen samo odlučnim osobama i koje su željne avanture , veruju u sebe i žele da dožive NEZABORAVNE trenutke.
Polazak je posle doručka u ranim jutarnjim satima 8-9h prema Šavniku sa našim specijalnim terenskim vozilom . Pred ulazak u kanjon Nevidio  kratka kafe pauza ili neki topli napitak priprema za ulazak u kanjon ,nakon ponovnog kratkog kursa iz alpinizma krećemu u ulaz kanjona uz prisustvo licenciranog vodića .Sam ulaz u kanjon nije toliko zahtevan zbog pristupačnog terena lagano možemo se spuštati prvih 300-400 m gde se polako adaptiramo na uslove ,posle dolaze kaskade ,slapovi u naredan 2-3 sata plivamo ,gazimo ,spuštamo se niz konopac ,ronimo ,prolazimo kroz razna jezera tesnace mesta koja nam oduzimaju dah.
Na pola puta pravimo kratku pauzu , obnavljamo energetski disbalans našeg tela uzimanjem organskih proizvoda groždjice ,smokve ,orasi..Da smirimo adrenalinsku bombu u našem organizmu.
posle odmora od pola sata nastavljamo istim tempom još dva sata do izlaza tj.do drugog kraja kanjona.
Tu je organizovan povratak našim vozilom gde vas u kampu čekaju specijaliteti uz predhodno zagrevanje u našoj sauni koja je za učesnike besplatna.
a onda ručak,jela ispod sača ( jagnjetina ,teletina ..) a za vegeterijance vegeterijanska kuhinja.

Cena aranžmana………99 €