By / 22nd februar, 2014 / Izleti / No Comments

Mogučnost organizovanja jahanje konja i odlazak na planinu Vukušu koja se nalazi odmah iznad kampa.Nad Vukušom se protežu nepregledni pašnjaci, obilazak izvora i katuna. Sa organizovanjem ručka na travi. Ista tura može da se pešaći  potrebno je oko tri sata pešačenja , PREPORUČUJE  se samo planinarima u dobroj kondiciji. Cena 20eur
2. Mogučnost obilaska manastira i upoznavanje sa istorijom ovog kraja –3eur
3. Obilazak prašume PeručicaPrašuma Perućica ( crna , stara šuma )
1952 godine proglašena strogo zaštičenim rezervatom prirode ,kao jedan od poslednjih prašumskih rezervata u Evropi.Proteže se na 13 000 hektara šume gde pojedina stabla dostižu visinu od 50 m ,Sići u srce džungle doživeti iskonsku prirodu jedinu prašumu u Evropi nema cenu , spustiti se na dno vodopada visine 80 m zvanom ;*Skakavac , i doživeti iskonsko tuširanje ispod vodopada.
Ovaj aranžman zahteva dobru kondiciju i fizičku pripremljenost ,preporučuje se ne samo hrabrima već osobama željnim prave avanture i spremnim za celodnevnu i iscrpljujuču turu. Šuma koja vekovima postoji gde možete videti oborena stabla koja su od starosti pala i kako iz njih izbija novi život ,gde žive risovi ,divokoze i sve one vrste koje smo gledali u slikovnicama životinjskog carstva i šuma Evrope.
Poseta peručici je samo uz iskusne vodiće…jer jedan deo nemačkog diverzantskog puka  u II svetsko ratu je ušao u nju i nikada nije izašao niti je nadjen.( kaže legenda ). Iznad  šume nalazi se najveći vrh u BiH Maglić 2386 m.- celodnevni izlet ima detaljno pod planinarenjem -cena 30 €
4. Obilazak-Fočanske Divlje varoši ( mesto gde je sniman Kapetan Leši ,film iz stare jugoslovenske kinematografije ) Ne treba propustiti.
5. Odlazak i obilazak Pivske hidrocentrale u jednom periodu najviše hidrocentrale ,Pivskog manastira kao i jezera . Mogućnost organizovanja i ronilačkih tura.