By / 22nd februar, 2014 / Aktuelno / No Comments

Ekipa magazina GRAZIA otkriva za vas da se u čuvenom splavarenju rekom Tarom, sada može uživati bez odricanja od vrhunskog komfora.

Kanjon Tare dugačaK je 149 Km, sa dubinom Koja dostiže i do 1300 metara, što ga čini najdubljim i najoštrijim kanjonom Evrope. Ali, osim ove titule, ovaj kanjon, zbog potpuno nedirnute pri­rode, nosi i titulu jednog od najlepših bise­ra starog kontinenta. Boja vode prelazi od bisernozelene do azurnoplave i jedna je od retkih koja se može piti, što znači da mo­žete doživeti neponovljivi osećaj spajanja s prirodom kada direktno, rukom, zahvata­te vodu, prinosite je ustima i pijete. Kanjon Tare mesto je gde na obroncima možete videti divlje kozoroge ili srne, a poseban vizuelni i zvučni doživljaj predstavljaju Tarini bukovi kojih ima više od 40, među kojima su sokolovina, gornji i donji Tepač­ki buk.
Ova lepota, do sada, bila je rezervisa­ na za ljubitelje splavarenja i one kojima  ne smeta spavanje u šatorima, upotreba zajedničkog toaleta ili, recimo, čekanje u redu da se na česmi iz koje teče hadna vo­da operu zubi.  Ali, stvari su se odnedavno promenile  –  1200  metara  od  ušća  reke  Pive  i  Tare,  tamo  gde  počinje  reka Drina, taman kada naiđete na peščane plaže, oče­kuje vas pravi, mali, prirodnjački raj – re­sort Hum  Wellness  Rafting Tara,  koji  nudi sve  pogodnosti  i  udobnosti  istinskog  wel­lness centra. Resort Rafting Tara u kome je sve na­pravljeno od drveta i kamena očarava pot­punom  autentičnošću  spoja  sa  prirodom, ali  je  ujedno  i  jedini  kamp  koji  u  svakom bungalovu  ima  toalete,  pa  čak  i  saune,  kao i sve ostale usluge koje inače nudi wellness sadržaj.  S leve  strane  kampa  spušta  se  pravi planinski  potok,  koji  pravi  mala  jezerca  sa čijih se obala spuštaju stoletna stabla pre­krivena mahovinom, koja raste samo u de­lovima  šuma  koji  nisu  zagađeni.  Ali, da  ne bude  zabune  –  u  ovom  centru  ima  mesta i za prave kampere, jer je u gornjem de­lu rizorta za one koji vole ovaj tip odmora odvojen deo sa šatorima.
Kamp Resort Rafting Tara se nalazi na najlepšoj lokaci­ji reke Drine, prvi je na bosanskoj strani koji ima wairelles internet. To vam ujutro, uz vruće projice, domaći hleb koji se puši i pršut, kao i nezaobilazni kajmak i sir iz kantuna sa visine preko 1000 m, pruža neponovljiv osećaj dok prelistavate svoju elektronsku poštu i spremate se u jednu od nezaboravnih avantura koje vam ova pri­roda pruža. Da ne govorimo o predivnom restoranu iz koga se pruža miris jagnjetine ispod sača, ili ražnja, ili potočne pastrm­ke, a u kome možete naručiti i divljač i vegeterijanski meni.U Hum resortu poštuju se različiti ukusi i navike – ako želite, na splavarenju dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju, zaista, nebrojeno mnogo izbora….

Šta drugo reći osim – ne propustite!

Pogledajte članak